sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Soluție pentru curățire


Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat. ( 1 Ioan 1:7 )
Cu vre-o 10 ani în urmă la televizor a apărut o așa reclamă despre o soluție de spălat vesela. În două sate diferite s-a petrecut o sărbătoare unde s-au făcut mâncăruri diferite, după care ca de obicei era ceva veselă murdară. Cei din Vilariba spălau cu o soluție pentru spălat vesela obișnuită, iar cei din Vilabajo au spălat cu FAIRY .
Acum sunt diferite asortimente de soluții :
- soluție pentru veselă
- soluție pentru podele, pentru covoare, pentru automobile, pentru pete de ulei ș.a.m.d.
În cultura noastră religioasă foarte mult se vorbește despre „curățit prin sângele lui Isus” . Haideți să ne gândim bine la această expresie. Ce înseamnă pentru noi aceste cuvinte?
În lumea contemporană sângele nu este socotit ca o soluție de curățit ceva. Ca să ne spălăm noi ne folosim de apă, săpun, gel.
Sângele nu spală, ci murdărește. Noi tot timpul încercăm să spălăm cu apă, dar nu cu sânge.
Şi unul din bătrâni a luat cuvântul şi mi-a zis: „Aceştia, care sunt îmbrăcaţi în haine albe, cine sunt oare? Şi de unde au venit?”
 „Doamne”, i-am răspuns eu, „tu ştii.” Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. ( Apoc.7:14)
Cum poți să-ți albești hainele în sânge. Pentru albirea hainelor sunt diferite soluții, pe care surorile noastre le cunosc bine.
Dar….
Din punct de vedere al medicinei sângele mai are și funcția de curățare al organismului. Cei ce au scris Sfânta Scriptură nu cunoșteau acest lucru, dar Creatorul le-a pus în mintea lor aceste termene, care în realitate sunt adevărate dn punct de vedere medicinal.
Ca să înțelegem bine cum sângele curăță organismul, încercați să faceți un experiment. Să luați un tonometru și să înfășurați banda pe braț, apoi să pompați 200 mm. După aceasta încercați să ridicați ceva de vre-o 10 ori. După câteva mișcări veți simți dureri în mușchi tot mai  mari și mai mari. Cum eliberați aerul din  bandă îndată vă va trece durerea. De ce?...
Fiziologic ați simțit efectul curățirii al sângelui în organismul uman.
Durerea a apărut din motiv, că sângele nu venea spre celulele musculare unde se face schimbul dintre oxigen și bioxid de carbon, care pentru celule prezintă un toxin dacă se reține în celulă mai mult de 1 secundă și ca atare toxinele au provocat acea durere în mâină.
Este de neînchepuit cum sângele se ocupă de curățirea organismului nostru.
Nici o celulă a organisumului nostru nu se află mai departe de lățimea unui fir de păr de un vas sangvin. Nici o celulă nu se murdărește de deșeurile sale, ca în experimentul de mai sus.
În rezultatul unui process chimic foarte complicat de transportare a gazelor prin capilarele sanguine, eritrocitele aduc la celule oxigen și tot odată absorb toate deșeurile celulei care constă din bioxid de carbon, urină, și acizi. Apoi eritrocitele duc aceste deșeuri la acele organe care se ocupă de scoaterea acestor deșeuri din organism.
În plămâni bioxidul de carbon este depozitat în buzunărel speciale care la fiecare expirație sunt  date afară. Organismul permanent controlează și după necesitate face corectivele necesare.
Deșeurile după componența chimică mai complicată sunt transportate în – rinichi. După fiecare bătaie a inimii ¼ parte de sânge se transportă prin artere la rinichi.
Funcția principal a rinichilor este – filtrarea. Pentru aceasta ei folosec un timp destul de scurt. În rinichi deșeurile sunt despărțite în folositoare care rămân în organism și nefolositoare care sunt eliminate. Din motiv că eritrocitele vin într-o cantitate mare în rinichi, aceștea la rândul lor nu dovedesc să prelucreze fiecare globulă roșie, ele extrag din sânge zahărul, sărurile și apa și se ocupă de ele aparte.
Alte organe tot sunt ocupate în procesul de curățire. Eritrocitul poate să participe la aproape 500 mii de cicluri, după aceasta ca un vapor vechi și ruginit ea pleacă spre ficat sau splină în ultima sa călătorie ca să se descarce ultima oară. De data aceasta și el este desmembrat de aminoacizi și pigmenți feroși. Nucleul de fier al eritrocitei, care de fapt este hemoglobina, centrul atracției oxigenului, este transportată în măduva osoasă unde ea se renaște într-un alt eritrocit.
Sângele curăță organismul nostru de deșeurile periculoase. Așa și iertarea bazată pe sângele lui Hristos ne curăță pe noi de „substanțele periculoase” – păcatele, care ne împiedică să fim sănătoși spiritual.
Mândria, egoismul, poftele și zgârcenia – este o otravă care ne împiedică să avem relații corecte cu Dumnezeu. Păcatul aduce despărțire cu Dumnezeu, cu oamenii.
...căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor. (Matei 26:28)
La moartea lui Hristos perdeaua din lăuntrul templului s-a rupt în mijloc.
Astfel, dar, fraţilor, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt,
pe calea cea nouă şi vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său
, ( Evrei 10:19-20)
...acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi; (1 Cor.11:24)
Clive  Lewis; ne aduce aminte că pocăința nu este cuvinte, care le cere de la noi Dumnezeu, înainte ca El să ne cuprindă. Pocăința este descrierea drumul spre Dumnezeu.
Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui. (Rom 5:10)
Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos. Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea, ( Efes. 2:13-14)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu