marți, 24 ianuarie 2017

Alergare...

Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
 
     Totul vine de la Dumnezeu. Realizăm lucrul acesta doar în clipele de pauză în alergările noastre. Ne punem un scop, să atingem careva lucru, poziție socială, politică, valori materiale și multe multe alte lucruri ce ne izbesc privirile.
 
     Pauză. Când ne luăm o pauză în alergarea noastră, parcă ni s-ar deschide ochii,văzând că ne aflăm în mijlocul unui tornado, unde toate lucrurile îpreună cu oamenii sunt într-o mișcare haotică. Așa stau lucrurile când privești dintr-o parte. Pe când cei ce aleargă văd o alergare liniară, perfectă.
 
     Pauza nu durează mult. Și răsuflecându-ne mâinicile ne ... aliniem la cei din jur. Ați observat, că produsele ca să fie vândute mai eficient, sunt ambalate mai frumos, mai izbitor, mai atractiv? De ce? Știți voi de ce.
 
     Materialism. Este o învățătură filosofică, - care zice , că la baza tuturor lucrurilor stă materia, iar apoi conștiința și valorile duhovnicești. Noi știm că nu este adevărat, dar prin faptele noastre arătăm că suntem deacord cu această învățătură.
 
     Greșeală. Este greșit să pui valorile duhovnicești pe plan secundar. Făcând așa ceva, de fapt îL pui pe plan secundar pe Dumnezeu. Și aici apare pericolul. Că pe când înaintezi tot mai mult în a-ți împlini dorințele materiale, Hristos ajunge să fie tot timpul ultimul pe listă, și niciodată nu-i vine rândul Lui.
 
     Satisfacție. Nu poți fi satisfăcut din plin niciodată, după ce ți-ai împlinit un scop. Vă asigur nu durează. Când ești în procesul împlinirii scopului, te gândești la fericirea care te va cuprinde când vei ajunge în vârf și ajungând vezi că vârful ... e gol. Călcăm peste valori mai importante, călcăm peste prietenii, peste oameni, peste familie ca la sfârșit să relaizăm că nu ne-am ales cu nimic, doar cu un vârf gol, unde este loc doar pentru tine. 
 
    Fericire. Dacă ești fericit - ai de toate. Este greșit să te gândești că, dacă ai de toate ești fericit. să nu vă dea prin cap așa ceva. Atât timp, cât valorile materiale sunt pe prim plan - fericirea se va afla tot timpul undeva departe, și ea va fugi de tine, tot așa ca și cum ai dori să te atingi de curcubeu.
 
     Lista. Verifică-ți lista planurilor din viața ta. Vezi pe unde stă Dumnezeu.  
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu