vineri, 3 februarie 2017

Șniţel de berbec...


        Aţi auzit cândva despre vestirea Evangheliei cu şniţel de berbec? Un pastor a bisericii metodiste din Londra cu stajiu de 38 de ani a folosit această metodă. 
        Un bătrân s-a îmbolnăvit grav, şi pastorul a hotărât să-l viziteze.  Dar bolnavul n-a avut nici o dorinţă să se întâlnească cu el, şi, cum a observat pe oaspete gulerul de preot, îndată s-a întors cu spatele şi n-a voit să vorbească cu el.
        Pastorul a observat cât de slab era bătrânul, şi în casă nu se zărea nimic de mâncare. Deaceea, îndată după ce părăsise casa bolnavului, el a întrat în magazinul de carne şi comandat pentru bătrân două şniţele de berbec.  Peste câteva zile el din nou a intrat la bolna, care era mai bun cu el. Pe drum spre casă slujitorul din nou a intrat la magazinul de carne şi a făcut din nou aceeaşi comandă. La atreia vizită a păstorului dispoziţia bolnavului  s-a îmbunătăţit cu mult, uşor intra în discuţii, şi  chiar a ascultat cu atenţie mărturia pastorului. Apoi s-a întâmplat ca pastorul să plece pe un timp, şi în lipsa lui bătrânul a murit.  Mărturia pastorului nu a fost zădarnică, pentru că înainte de moarte bătrânul a zis: „ Să-i tranmiteţi pastorului, că cu mine totul este în regulă – eu merg la Dumnezeu.  Şi numaidecât să-i spuneţi, că el m-a luat pe mine nu cu predicile sale, dar cu şniţele din berbec!”

Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul. (1 Ioan 3:18)
 
 
„ Facerea de bine, câteodată ajunge să fie cea mai bună predică”  
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu