joi, 16 februarie 2017

Două căi...

     Unii oameni sunt de părere că e destul să mergi o dată în an la Biserică și vei fi bun în ochii lui Dumnezeu. Ar fi bine așa, dar nu este așa. Că faci parte din Biserica dată sau nu faci parte, lucrul acesta nu-ți dă o „contramarcă” că vei fi sigur cu Dumnezeu în Rai. Apropo, tâlharul de pe cruce, care a fost salvat de Hristos, la ce denominație aparținea, sau ce Biserică frecventa?

     Vedeți, că apartenența la o biserică oarecare, nu te face să fii mai bun în ochii lui Dumnezeu, ca atunci când vei fi la un pas de sfârșit, să fii sigur că ajungi în Rai.

     Într-o noapte a venit un învățător al legii la Hristos, care avea ceva întrebări despre mântuire și Domnul :

Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
 
     Ca să fii sigur că vei fi cu Dumnezeu în cer, trebuie să te naști din nou, adică s-o începi de la o pagină nouă, expunând toate greșelile în fața lui Dumnezeu ca El să le ierte (și le va ierta) și astefel vei primi mântuirea.
 
     Nicăieri în scriptură nu se menționează că mântuirea poți s-o capeți prin fapte, în afară de cazurile din vechiul testament unde se făceau jertfirea animalelor, dar și atunci era nevoie de credință, că într-adevăr jertfa îți iartă păcatele.
 
     De ce nu a făcut Dumnezeu ca mântuirea să fie căpătată prin fapte? Pentru ca nimeni să nu se laude. Omul, are o capacitate foarte interesantă, că atunci când face o binefacere să se laude , sau să fie lăudat că a făcut-o. Adică, dacă mântuirea s-ar fi dat prin fapte bune, s-ar primi un fel de competiții, olimpiade, campionate la fapte bune. Cineva va fi în lumină, iar cineva va fi în umbră. De aici va apărea invidia, ura, mânia, certurile, omorul -  lucrurile care nu sunt plăcute lui Dumnezeu.
 
     De aceea:
 
Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.  Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8-9)
 
     Este doar o singură posibilitate cum să fii mântuit - CREDINȚA!
 
     Faptele , da sunt bune, dar mai bune dacă urmează credința, astfel vor fi mai calitative. Deci sunt două căi. Una prin fapte, care este falsă și mulți încearcă să urmeze pe ea, pentru că aici nu prea stai în prezența lui Dumnezeu și alta prin credință pe care merg mai puțin, pentru că depinde de o relație strânsă cu Dumnezeu. Alegerea este a ta!
 
     Hristos nu ne-a lăsat fără recomandare:
 
Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
 
 
 
    
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu