duminică, 12 februarie 2017

Roadele...

     Îmi aduc aminte de prima sărbătoare a Roadelor. Eram mic, aveam vre-o șase ani și nu prea tare mi s-a întipărit toate detaliile. Această sărbătoare era petrecută și în URSS, dar nu cu mulțămiri lui Dumnezeu, dar cu mulțumiri la  PCUS (Partidului Comunist al Uniunii Sovietice ) și președinților de kolhoz, și deasemenea oamenilor care au muncit din greu. La aceste sărbători se decorau cei mai harnici muncitori și agricultori, se desfășurau diferite concursuri, și ca de obicei se organiza un concert pentru toți, chemând artiști emeriți. În regiunea noastră , așa sărbătoarea s-a petrecut în satul Țahnăuți, unde la marjinea pădurii exista un restaurant „Cosulea” (deja nu mai este în forma inițială) și o scenă de pe care cântau cântăreții. De ce mi s-a întipărit acea zi? Pentru că a fost un oaspete mare - Evghenii Morgunov! În carne și oase!

     Acum de douăzeci de ani încoace sărbătoresc sărbătoarea Roadelor, dar nu mulțumiesc PCUS-ul, sau oameni de onoare, ci mulțumim pe Dumnezeu. El este acela, care se ocupă de sămânța pusă în pământ, și de fapt noi i-o dăm Lui și El are grijă ca ea să încolțească, să prindă rădăcini, să crească, să dea rod. Este adevărat! Dar tot este adevărat și faptul, că dacă nu suntem în duh de rugăciune, Dumnezeu va da rod, conform credinței noastre. De câte ori ni s-a întâmplat să vedem nori de ploaie și să nu fie ploaie? Totul vine de la El.

     Biserica lui Hristos, sărbătorește sărbătoarea Roadelor în diferite metode, dar în una este unită - mulțumește lui Dumnezeu.

     În anul 2016 am avut și noi o sărbătoare a Secerișului, cu program bine pregătit și cu oaspeți mari ca, primarul orașului - Tatarov S., viceprimarul - Gîncu G., și reprezentanta Asistenței Sociale a raionului Rezina - Popa L. Ne-am bucurat de ei  fiind în mijlocul nostru la această zi de mulțumire lui Dumnezeu, pentru roadele strânse de pe holdele oamenilor gospodari.

     E-mail: energycross@mail.ru
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu