luni, 13 februarie 2017

Eu și tu...

     Alegerea. Cel mai bun dar făcut omului este, darul alegerii personale. Doar ființa umană, conștientizează să facă o alegere, de multe ori în urma unor analize minuțioase, ajungând la o concluzie de vre-o câteva variante de rezolvare a problemei ivite. Când merge vorba de gusturi, mirosuri, pipăit, sau auz tot timpul acolo este prezentă și ...alegerea. Fiecare om are  preferințe personale în viața sa. Dacă n-ar fi așa, toți am avea aceleași gusturi la mâncare, la îmbrăcăminte, la muzică... la orice lucru creat de om. Numai închipuiți-vă o lume doar într-o culoare, doar de un sunet, doar de o tonalitate la vorbire, la muzică, la tot doar pe o notă! Este greu de închipuit și de fapt este o utopie, doar dintr-un singur motiv, că Dumnezeu a creat lumea diferită, cu culori diferite, ființe diferite.

     Se zice, că cele mai iscusite  ființe în domeniul alegerii sunt ... partea feminină! Un bărbat simplu, când intră într-o piață sau un market se duce și cumpără ce-i trebuiește și se îndreaptă repede spre ieșire, pe când o femeie, nu părăsesc cu una cu două acele locuri ademenitoare de culori și arome. Ele pot să facă câteva curse prin tot marketul sau piață, ca doar să facă o mică cumpărătură la un preț cât mai convenabil. Un bărbat simplu, nu se va uita la preț (foarte des) ci doar ca să scape mai repede de aglomerație, va face acea cumpărătură salvatoare, ca să se elibereze în sfârșit de gălăgia deranjatoare. Mi s-a întâmplat adesea să văd soți, care-și așteptau soțiile la intrare în piață, nedorind să intre în ea. Și chiar din discuțiile pe care le-am avut cu ei, am aflat că și-ar dori să fie plasate de-a lungul căilor pietonale din preajma pieței niște banchete, ca să nu stea în picioare ore întregi așteptându-și soțiile care s-au „pierdut” undeva prin piață, pentru că ele ALEG.

     Sunt momente în viața noastră, când mai că nu observi acea ușă salvatoare în problema care ți s-a ivit. Nu știi ce să alegi, pentru că nu știi cu ce te alegi. Poți să stai zile întregi și să arzi caloriile gândindu-te la ce să alegi. Este un bun proverb „Cum îți așterni patul, așa și vei dormi”

     Cu mulți ani în umă, un popor a fost pus în fața unei dileme, la care se cerea doar un singur răspuns pozitiv și unul negativ. Trebuia să facă o alegere corectă din punctul lor de vedere și din punctul de vedere politic al țării lor.

     Doi oameni. De făcut o deosebire dintre doi oameni, dintre alb și negru. Era necesar doar să fie anunțat cine este alb și cine este negru. Ambii erau vestiți în popor, și deci faptele lor erau cunoscute în toată țara. Ambii erau condamnați la moarte. Unul a stricat așteptările oamenilor de a elibera țara de cotropitori, altul le inspira nădejde de luptă pentru eliberare. După o luptă interioară, poporul a ales ca albul să fie negru și negrul să fie alb.  Au ales pământul în locul cerului.Oribil.

     Și așa a fost eliberat Barabba în săptămâna pregătirii Paștelui. Iar Hristos a fost condamnat la moarte.

     Cine era Barabba?

În temniţă era unul numit Baraba, închis împreună cu tovarăşii lui din pricina unui omor pe care-l săvârşiseră într-o răscoală. (Ev.Marcu 15:7)

     Barabba de fapt sunt eu și tu. În persoana lui Barabba suntem noi toți, pentru că toți au greșit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu (Rom.3:23). Noi toți trebuie să fim răstigniți pentru păcatele noastre, dar această a făcut-o El, Fiul lui Dumnezeu. Hristos a luat locul nostru pe cruce. Tot ceea ce a suferit El, trebuia să le sufer eu și tu, dar am fost înlocuit din mila lui Dumnezeu.

Hristos a ales să fie negru, pentru ca eu și tu să fim albi.
    

E-mail: energycross@mail.ru

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu