vineri, 28 aprilie 2017

Calea plăcută...

Iov 23:11
Piciorul meu s-a ţinut de paşii Lui; am ţinut calea Lui şi nu m-am abătut de la ea.
 
Psalmi 5:8
Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie, din pricina vrăjmaşilor mei! Netezeşte calea Ta sub paşii mei.
 
Psalmi 37:34
Nădăjduieşte în Domnul, păzeşte calea Lui, şi El te va înălţa ca să stăpâneşti ţara: vei vedea pe cei răi nimiciţi.
 
Matei 7:14  îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.


     Îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o află. Fiți atenți, că puțini sunt cei ce o află. Toate căile propuse de societatea modernă , sunt căi comode, largi, cu diferite hotele și locuri de popas pentru călători. Și dacă în cale apare un obstacol, el va fi ușor de ocolit pentru că calea este largă. Mulți merg pe ea. Și rude, și prieteni, și colegi , și străini, și dușmani... foarte mulți. Dar noi nu putem să-i vedem din pricina că foarte largă este calea și deaceea apare impresia că mergi pe o cale îngustă.
   
     Pe calea îngustă lipsesc panourile de reclamă care le poți vedea la calea largă, pentru că aici nu privește nimeni la ele. Reclamele sunt inutile. Cel ce călătorește pe calea îngustă va fi atent la mersul său, deaceea totți merg atent. Pentru că orice abatere la stânga sau la dreapta te face să cazi pe nivelul de jos, care este calea largă. Pe calea îngustă este anevoios să mergi când ești împovărat de grijuri și păcate, deaceea totți care încep să călătorească pe ea, la întrare pe poarta strâmtă lasă poverile lui Hristos, care la rândul Său iartă păcatele celor ce vin la El.

     Când am găsit această imagine pe net, mi-am dat seama că un alt exemplu al căii înguste nu voi putea găsi. În jos este o prăpastie de 2000 metri. Ca să mergi în siguranță trebuie să îmbraci o centură și să te ții cu mâinile de lanțul atașat de stâncă. dacă nu te ții de lanț și nu legi centura de funie ai foarte multe șanse să nu sfârșești călătoria cu bine. În imaginea de mai jos se observă că totți merg unul după altul și nu se iau la întrecere. Scopul călătoriei este să ajungi la pe un mic platou unde se deschide o panoramă minunată și o priveliște izbitoare.

     Centura de siguranță simbolizează credința călătorului. Funia și lanțul este Hristos. Dacă credința este bazată pe Hristos, atunci cu siguranță vei sfârși calea vieții cu bine . Iar dacă vei încerca în unele momente, să eliberezi centura de la funie vei avea toate șansele să cazi, pentru că fără El nu putem face nimic. Aceasta în cel mai rău caz. Sunt momente când centura este prinsă de funie, dar încercăm să nu ne ținem cu mânile de lanț, care la o mică alunecare vom avea un simțământ de cădere... întreruptă. Nu merită să-L ispitim pe Dumnezeu. Pe calea largă poți să mergi cum dorești, cât dorești, în ce fel dorești sau mai bine zis totul se permite. Pe calea îngustă ca să faci un pas ai nevoie de CREDINȚĂ și de HRISTOS.
 
 

 
    Hua-Shan - China.


    
 
         
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu