marți, 17 decembrie 2019

Superstiție ori Credință..

   Cândva am citit într-o carte că în unele hoteluri nu există cameră cu numărul 13, din motiv, că nimeni nu va dori să trăiască în ea. Este o superstiție. Lumea se teme de cifra 13.

   Aproape în toate țările lumii oamenii cred în superstiții mai mult sau mai puțin.

   Ce este o superstiție? Dicționarul explicativ arată, că o superstiție este de fapt o prejudecată care decurge din credința că tot ce se întâmplă în natură și în societate este o manifestare a unor forțe supranaturale și potrivit căreia anumite întâmplări curente neînsemnate sunt socotite ca putând influența sau determina evenimente, de obicei rele, în viața oamenilor.

   Omul superstițios crede în existența unor puteri supranaturale. Și această credință se manifestă prin semne, ca găelețile pline cu apă, pisica neagră, o potcoavă, s.a.

   Omul superstițios tot timpul trăiește în așteptarea a ceva bun, sau a ceva rău.

   Este omul superstițios un om credincios? Într-o măsură oarecare, da. Pentru că el crede în puteri supranaturale și chiar este dependent de ele. Dar din alt punct de vedere, această credință este primitivă. Desigur puteri supranaturale sunt, dar oare ele sunt așa de primitive, ca să ne dea semne prin potcoave sau găleți pline? oare ele așa de tare sunt legate de pisica neagră, că dacă ea trece cuiva calea, aceste puteri sunt nevoite să facă ceva? Pentru ce acestor puteri să preântâmpine pe om de lucrurile rele pe care doresc să le facă?

   Superstiția a apărut din neputința de a face contact cu Dumnezeu. Dacă oamenii nu au credință în Dumnezeu, atunci apare superstiția -  credința în alte puteri.

   A crede în superstiții este foarte periculos. De ce?

   Pentru că superstiția îi sustrage atenția omului de la Dumnezeul adevărat și viu. Să stai de vorbă cu astfel de oameni este dificil. Superstiția este ca o vaccină împotriva credinței adevărate. Cu cât credința este mai slabă, cu atât mai departe se află de Dumnezeu și cu atât mai mult în credință apare superstiția.

   Dumnezeu în mintea acestor oameni devine o marionetă. Trebuie doar să spui acea rugăciune, să faci acel obicei și Dumnezeu îndată va răspunde. Dumnezeu va face anume așa cum oamenii vor.

   În loc să caute o relație corectă cu Dumnezeu, oamenii și-au creat un dumnezeu - semirobot, pe care cu diferite trucuri îl va impune să facă ce doresc.

   Dumnezeu dorește să conducă cu viețile noastre nu după comenzile noastre, dar din motivul dragostei pe care o are față de noi.

   Omul superstițios este închis pentru Dumnezeu. Acest om, după ce citește prognosa astrologică, toată ziua se gândește la ea, și nicidecum nu poate să observe farmecul zilei pe care a dat-o Dumnezeu în acea zi. Dacă îi va trece ă pisică neagră calea, va putea el să se gândească toată ziua la Dumnezeu? Semnele exterioare ocupă locul principal în viața omului, și Dumnezeu nu are loc în viața lui.

   Cel mai periculos lucru în superstiție este că, ea este un aerodrom pentru ocultism. superstiția nu este ocultism, dar ea duce la el. Omul superstițios crede în puteri supranaturale și încetul cu încetul lui i se oferă posibilitatea de a întra după culisele activității acestor puteri. Și doar o simplă curiozitate îl duce la o dependență de puterile ocultice.

   Deaceea nu este corect să socotim superstițiile ca ceva nepericulos, satan se folosește de ele ,  pentru a pune stăpânire pe om.

   Linie neutră nu există!

Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele Legii acesteia. (Deuteronom 29:29)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu