duminică, 29 decembrie 2019

După care GPS te conduci?...

   Există momente în viața fiecărui om, când timpul parcă s-ar opri și în câteva clipe vezi unele momente din trecut, dar sub alt unghi, din alt punct de vedere, nu așa cum îl cunoșteam până atunci. Îmi dădeam întrebarea zilele acestea; - de când știu că există Dumnezeu?

   Stăteam în fața unui dulap de cărți al familiei noastre. Căutam ceva să citesc. Noi în casă aveam multe cărți, că pe rafturi erau poziționate în două rânduri și când trebuia să cauți vri-o carte din al doilea rând era nevoie să scoți câteva cărți din primul rând și să miști cărțile ca să vezi pe cele din al doilea rând. Asta o făceam de fiecare dată când căutam vre-o carte. Dar de data aceasta pur și simplu stăteam în fața dulapului și priveam la primul rând pe raftul de sus. Și văd o carte de culoare gri (sură). De vre-o 4 cm grosime. Era o carte scrisă în limba moldovenească cu litere chirilice ”Леженде Библиче” - ”Legende Biblice” scrisă de Zenon Kosidovskii. Nu știu cum, dar după citirea acestei cărți, am înțeles că Dumnezeu există. Era anul 1985, aveam 12 ani și eram în clasa a V-a.

   Nu doresc să fac reclamă la această carte, dar am găsit ceva informație despre ea. Cam așa arată cartea. Cu părere de rău nu am găsit o poză a cărții în limba moldovenească. Dar iată ce am găsit.

   Autorul prezintă că Biblia nu este insuflată de Dumnezeu și este doar o carte care este plină de mituri și legende.

   În viața noastră sunt momente când de parcă ne trezim și privim lucrurile altfel. Dar aceasta se întamplă doar în cazul când puțin analizăm trecutul din alte puncte de vedere.

   În timpul interzicerii comuniste de a avea o Biblie în casă, oamenii cumpărau  cartea ”Legende Biblice” și citeau din ea altora adevărul care este în Biblia adevărată. Nu eram eu singur care am înțeles altfel. Acum, când se permite, avem în casă o Biblie. Și nu o singură carte la toată familia, ci fiecare are o carte a lui, o Biblie a lui din care citind se face o creștere spirituală a sufletului nostru, care nu face parte din lumea materială - tri-dimensională, dar care face parte dintr-o lume fără timp, din lumea lui Dumnezeu - o lume veșnică. Un prezent continuu.

   Deci, de tine depinde creșterea duhovnicească a sufletului tău. Cât de des îți hrănești sufletul? Sau poate nu-l hrănești de loc? Altă hrană, în afara celei din Scriptură,  pentru el este periculoasă, și consecințele în final sunt groaznice. Dumnezeu a creat un loc de pedeapsă, doar pentru satan și îngerii căzuți care-l slujesc. Acest loc noi îl numim - IAD.

   Iadul nu a fost creat pentru oameni! El a fost creat doar pentru ființe dintr-o altă dimensiune, care s-au răsculat împotriva lui Dumnezeu. Faptul că omul nu dorește să asculte de Dumnezeu și alege o altă cale, în afara celei propuse de El, îl va aduce pe om în locul cel groaznic.

   Mulți zic, că Dumnezeu este dragoste, și nu poate să ducă pe oameni în așa loc groaznic.

   Da, Dumnezeu este dragoste, dar El nu impune pe nimeni să aleagă alte căi în afara de calea Lui, pentru că a dat omului un drept, pe care nu dorește să il ia. Alegerea !

   Este un drept pe care nu poate să-l aibă nici o altă ființă în lumea materială. Doar omul. Restul ființelor sunt înzestrate cu instict, care îi îndeamnă să se ferească de pericol.

   Alegerea ne face liberi. Noi mai zicem, libertatea de alege. Și dacă tu alegi o altă cale, care vine din propriile tale dorințe și este în contradicție cu părerea lui Dumnezeu, cum poți să mai speri că El te va feri de iad, dacă tu însuți alegi să mergi acolo. Este dreptul tău de a alege!

   De fiecare dată, când trebuie să faci o alegere tu ești ca într-o intersecție unde este o cale corectă și trei greșite. Dumnezeu îți arată o cale, Satan mai multe.

   Nu te încrede în GPS -ul tău personal, pentru că el te duce pe căile pământești, ci lasă-l pe Dumnezeu să intre în viața ta, și prin Duhul Sfânt, care este un GPS duhovnicesc vei putea deosebi bine și clar la orice intersecție de alegere a vieții tale aici pe pământ calea corectă.

   Tu alegi!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu