vineri, 20 decembrie 2019

Despre ghicire...

   Să vedem ce zice scriptura cu privire la ghicire:
 
  Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător,
 Nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag, nici de cei ce grăiesc cu morţii.
 Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, şi pentru această urâciune îi izgoneşte Domnul Dumnezeul tău de la faţa ta. ( Deuteronomul 18:10-12)

   Care este pericolul acestor forme de neascultare de Dumnezeu?

   Pericolul este că oamenii devin dependenți de ceea ce li s-a ghicit, prevestit. Omul își pierde voința. El crede într-o putere care poate să-i controleze viața și printr-o forma magică să-i comunice viitorul. Sunt oameni care nu cred nici în Dumnezeu, nici în Satan, și totuși cred în puterea magică a destinului lor.

   Esența este, că Satan este indiferent dacă crede omul în el sau nu, important este ca omul să fie manipulat de el, să fie sub influieța lui.

   Ghicirea

   Satan ofereă mai multe metode pentru a vedea viitorul. În antichitate oamenii ghiceau prin zborul păsărilor, zborul săgeților, după poziția ficatului la unele animale sacrificate, prin explicarea sau tâlmăcirea de vise, ghicirea prin cărți, după liniile de pe palmă (hiromantie), chiar și prognozele astrelor (astrologia), este un fel de ghicire. Toate acestea și multe altele asemănătoare sunt după cum ne relatează scriptura, sunt o urâciune înaintea lui Dumnezeu. 

   Nu pot să înțeleg, cum poate cineva să practice aceste lucruri și să mai zică că este un creștin. Cuvântul creștin, înseamnă să fii asemeni lui Hristos, sau ucenic a lui Hristos. 

   Ghicirea în cărți

   Mulți poate să zică că tot ce li s-a prezis s-a îndeplinit. Ce fel de puteri stă în spatele acestui fel de ghicire? Dacă în ochii lui Dumnezeu aceasta este o urâciune, atunci reiese că totul vine de la satan.
De obicei se zic un fel de cuvinte la general " Pe tine te așteaptă un drum lung, cu multe cheltuieli, dar până la urmă vei găsi adevărata dragoste"

   O doamnă, care în trecut a fost o ghicitoare, dar a primit iertare de la Dumnezeu și care acum nu mai practică aceasta, zicea că în momentul când punea cărțile pe masa, i se deschidea niște capacități demonice și vedea toată viața persoanei care sta în fața ei. Deci, satan, nu tot timpul ne arată cartea sa de vizită. Nu glumiți cu el, că el nu glumește cu noi.

   Cel mai mare pericol al ghicirii , este că omul este blocat de informația primită, și nu poate să gândească mai mult la nimic. Psihica este distrusă de frica, care-i paralizează voința. Ceea în ce omul a crezut, la un moment dat devine realitate în viața sa. După credinţa voastră, fie vouă!

   să nu vrăjiţi, nici să ghiciţi.(Leviticul 19:26)

   Ce pot să facă cei ce din neștiință au practicat așa ceva? Acum este încă timpul de har a lui Dumnezeu. Rugați-l pe Domnul Dumnezeu cu toata ardoarea să vă ierte această urâciune și să vă curețe de acest păcat și de urmările grave a lui. El va face aceasta, pentru că este scris:

   sângele lui Iisus, Fiul Lui, ne curăţeşte pe noi de orice păcat. (1 Ioan 1:7)

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu