marți, 17 aprilie 2018

Matematica lui Dumnezeu...



Aşa vorbeşte Domnul: „Dacă n-am făcut legământul Meu cu ziua şi cu noaptea, dacă n-am aşezat legile cerurilor şi ale pământului, - Ieremia 33:25

Natura este supusă principiilor logice și matematice, puse de Dumnezeu.

Legile fizice și chimice sunt exemple clare pentru cer și pământ.

Rotirea planetelor pe orbitele sale, care le săvârșesc la o exactitate ca un ceasornic, se fac datorită legii lui Dumnezeu. Stelele și planetele nici odată nu întârzie și nicoadă nu se grăbesc. Ele tot timpul apar într-un anumit loc la o anumită oră. Isaia 40:26:

Ridicaţi-vă ochii în sus şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în şir, oştirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că una nu lipseşte.

Noi putem fi convinși în ceea că legile fizice, care au lucrat eri, vor lucra și mâne. Principiul acesta este baza procesului științific. Motivul este în ceea că, însăși universul se supune unei simple formule matematice. Mai mult ca atât, Dumnezeu a creat mintea noastră, dându-i o capacitate excelentă de a explica lucrurile care ne înconjoară, făcând concluzii logice. Deci, noi putem descoperi legile universului prin privire, experiențe și logic.

Pământul și tot universul fizic se supun legilor naturii. Multe alte culturi credeau, că universul este împărăția zeilor. Și de fapt planetelor li se închinau, ca zeităților.

Isaak Newton, un creaționist biblic, a înțeles că Luna se rotește în jurul pământului, pentru că este atrasă de puterea gravitațională a pământului. Cu alte cuvinte Luna „cade” tot așa ca și oricare obiect; atracția pământului schimbă traectoria Lunei în spațiul cosmic. Ea, de fapt nu cade în jos, ci cade „în jurul” pământului. Tot Newton, a descoperit că planetele se rotesc în jurul soarelui.
Genesa 1:14-19:

Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul.” Şi aşa a fost.
 Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.
 Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului ca să lumineze pământul,
 să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
 Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.

Reieșind din toate acestea se ridică întrebarea. În secolul tehnologiei și științei, putem să avem încredere în Biblie?  După cum am observat, știința – nu este dușmanul Bibliei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu