duminică, 7 mai 2023

Adam om și ...

  De aceea este scris: „Omul dintâi, Adam, a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă. ( 1 Corinteni 15:45 )

   Adam arăta cu mult mai bine decât noi astăzi.

   El era cu mult mai dezvoltat decât își închipuie unii savanți, ca și cum el ar fi un om primitiv. Ei bine, dacă ar fi așa, cum explicăm faptul că i s-a adus toate animalele la el, ca el să le dea nume după caracteristica animalului și așa rămânea?

   Primii oameni ai bibliei nu erau primitivi, după cum zic savanții contemporani. O fac pentru a diminua veridicitatea Scripturii, fiind atei.

   Până la potop a existat o civilizație destul de puternică, care s-a dezvoltat timp de 1600 ani. Această civilizație a dispărut brusc, în urma unui potop. Puțin ce-a rămas din ea, dar ce a rămas nu poate fi explicat de știință. 

   Adam a fost creat de Dumnezeu. Al doilea Adam este întruparea Creatorului în chip de om, ca a lui Adam, înainte de cădere.

   Primul Adam avea acces liber în grădina Edenului, sau Rai. (după cum majoritatea de astăzi îl numesc)

   Raiul era un loc spiritual pe pământul fizic. Și Adam liber putea să treacă din spiritual în fizic sau din fizic in spiritual. 

   În Rai , Adam vorbea cu Dumnezeu la direct, nu prin mijlocitori. Deci, era o legătură de părtășie directă cu Creatorul. 

   La fel în Rai erau doi copaci, pomi, diferiți de toți copacii creați de Dumnezeu.

   Din Scriptură aflăm că Dumnezeu interzice gustarea roadelor pomului cunoștinței binelui și răului, dar cât despre pomul vieții nu menționează nimic.

   După alungarea primilor oameni din Rai, ei n-au mai putut avea acces direct în lumea spirituală, ca altădată. 

   După căderea omului de la părtășia directă cu Dumnezeu, s-a făcut o prăpastie, o ruptură ăntre Om și Dumnezeu, între Creatură și Creator.

   Dar, pomul vieții este și astăzi în Rai și ne „așteaptă„ să gustăm din el. 

   Al doilea Adam, Isus Hristos, prin învierea Sa și biruința morții a restabilit relația pierdută cu Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu