duminică, 30 ianuarie 2022

Unde sunt?

    La Evanghelia lui Matei 14:22 - 36 se descrie umblarea lui Isus pe mare. Tot aici vedem curajul și credința apostolului Petru. Când citim aceste momente descrise de Matei, ni se pare nouă, ca e ceva normal și simplu. Dar din momentul când ne plasăm imaginația noastră acolo în barcă, când încercăm să fim un martor ocular a celor întâmplate, altfel înțelegem ce s-a întâmplat de fapt acolo. 

   A fost un moment, când lui Petru îi era greu să-l facă. Și dacă noi ne-am imagina că suntem în locul lui, la fel ne-ar fi greu să facem acel lucru. 

   Haideți, să încercăm sa ne imaginăm toate momentele când Petru s-a pornit către Hristos. S-a apropiat de bord, apucându-l cu ambele mâini. Apoi, îl sare și se pomenește de cealaltă parte, stând pe suprafața apei, dar, mai avea să mai facă ceva....

   Să dea drumul la barcă sau mai bine zis să i-a mâna de pe barcă.... Și aici începe a lucra credința.

   În lume este o așa zicală: „ Practica bate teoria”

   Barca este zona noastră de confort. Rău, bine, dar e zona noastră și nici decum nu dorim să o părăsim. Vorbim despre cum să facem, cum trebuie de făcut, încercăm să învățăm pe alții multe și multe, dar dacă nu dăm drumul la barcă, este doar teorie. 

   Acolo, la cruce, când Hristos a strigat: - S-a sfârșit! , de fapt a început să se reverse harul lui Dumnezeu peste omenire. Și harul lui Dumnezeu, se observă clar doar când ieșim din zona noastră de confort, acolo, între valuri, unde este Învățătorul. 

   Este bine să ne cercetăm, dar cel mai bine este să-l rogi pe Dumnezeu să ne cerceteze și să ne arate unde suntem. Într-o zonă de confort și fără Isus Hristos, sau în afară cu Isus Domnul?

   Printr-o simplă rugăciune. Doamne, binecuvântat să fie Numele Tău în veci de veci. Tu cel care m-ai creat pe mine și dorești cu tot dinadinsul să fiu cu Tine în cer la Tine în Împărăția Ta. Cercetează-mă. Arată-mi unde sunt greșit. Arată-mi unde sunt acum și dacă Tu ești acolo unde sunt eu acum. Iartă-mi greșelile mele. A Ta să fie slava in veci de veci. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu