marți, 4 mai 2021

Falimentul...

   In lumea afacerilor falimentul este un moment neplăcut și foarte îngrozitor cat pentru angajator, atât și pentru angajați.
   Falimentul este ceea ce numim noi, mai jos de limita normala. 
   Este foarte greu sa faci un anunț că compania ta a falimentat. 
   Ce este totuși falimentul?
   Este finalul nedorit de orice antreprenor, când s-a făcut totul pentru a menține compania la suprafață și totul a eșuat.. 
   Falimentul este sa dai mâinile în jos, și să nu te împotrivești la circumstanțele care vin peste tine.
   Un exemplu al falimentului îl găsim la Evanghelia după Matei cap. 5:3 unde se zice:
   Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor!
   A fi sărac în duh, este același faliment. Este sa ajungi la o situație, când nu este ieșire. Când nu poți face absolut nimic. 
   Când toate încercările de a salva situația, de fapt o agravează mai tare.
   Cu doua mii de ani in urma ,noi găsim în Evanghelie ceva asemănător. Ev. după Luca 23:40-41.
   Dar celălalt l-a înfruntat, și i-a zis: " Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care ești sub aceeași osândă? Pentru noi este drept, căci primim rasplata cuvenită pentru fărădelegile noastre; dar omul acesta n-a făcut nici un rău."
   Din aceste cuvinte învățăm mult. 
   Tâlharul de pe cruce era în situația când absolut nu poți face nimic. Îți este foarte incomod, când practic ești pironit pe cruce. Stai nemișcat și asculți batjocura. 
   Exemplul tâlharului de pe cruce ne arată, că dacă dorești să fii primit în împărăția lui Dumnezeu, trebuie sa recunoști falimentul in ochii lui Dumnezeu. Sa fii sincer cu El. Sa recunoști că nu poți face nimic, nu poți mișca mâinile, nu poți mișca picioarele, nu poți schimba nimic cu eforturile proprii. Când nu mai vezi nici o ușă de scăpare,... Anume atunci apare pe scena vieții tale Dumnezeu. Până atunci suntem în căutare, și nu-l găsim, iar când recunoaștem că suntem nimic, din pricina păcatului din noi, care nu ne permite sa ne mișcăm, ci doar ne paralizează.
   Luca 23:42
   Și a zis lui Iisus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, când vei veni în împărăția Ta! "
   Aceasta este ultima șansă. Recunoașterea falimentului!!!
   Hristos îi zice , Că astăzi vei vi cu mine in Rai. 
   Și bine că a fost un tâlhar, care este etalonul răutății. Și astfel toți care vin la Hristos trebuie sa se identifice cu tâlharul de pe cruce, că să fie iertat de Dumnezeu. 
   Daca tu, acum, citind aceste rânduri, nu te identifici cu tâlharul de pe cruce, tu nu ai falimentat, și deci nu poți să fii astăzi în Rai cu Dumnezeu, daca îți vine sfârșitul vieții. Este un proverb la noi în țară:
   Cum îți așterni patul, așa și vei dormi.
   Cum îți așterni viața aici pe pământ, așa o vei petrece în veșnicii. 
   Cu Dumnezeu sau fara...
   Alegerea îți aparține...

Un comentariu: