marți, 19 aprilie 2022

De ce?

Aud oameni din întreaga lume zicând că sunt mântuiți, și îi întreb de unde știu că sunt mântuiți?
- Păi, pentru că cred!
- De unde știi că crezi?
- Păi știu în adâncul inimii mele că sunt salvat.
  Sfânta scriptură ne zice că " inima este nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea".
  Dorești cu adevărat să-ți pui încrederea într-o inimă ce poate fi înșelătoare?
  Examineaz-o!
  Una din cele mai mari dovezi că o persoană este cu adevărat un copil a lui Dumnezeu este, că ei vor fi sensibili la păcatul din viața lor și vor fi conduși spre pocăință și spre mărturisirea acelui păcat.
  Daca nu ai o relație noua cu Dumnezeu, nu ești mort față de păcat. 
  Ce înseamnă: " mort față de păcat"?
  După cum cel mort nu se mișcă în direcția de a păcătui, așa și noi nu ne mai mișcăm in direcția poftelor ochilor și inimii.
  Când a fost ultima oară, când ți-ai plâns păcatul?
  Nu vorbim de faptul că ar trebui să-ți rededici viața, vorbim despre faptul, că poate e cazul sa fii mântuit?
  Ești plin de murmur față de Cuvântul Domnului, sau cauți scuze că sa nu-l împlinești?
  Dumnezeu în ziua a patra, a creat stelele, cărora le-a zis sa se rotească într-un mod propus de El. Și ele îl ascultă.
  - Planetelor, ridicați-va și rotitiva, luați această formă la porunca mea și...ele îl ascultă.
  Toată creația îl ascultă pe Dumnezeu, dar :. când el îți zice " Vino" tu zici " Nu".

duminică, 10 aprilie 2022

Minciună și Adevăr

    Aceste două cuvinte în tot timpul au fost oponente. După cum albul nu poate fi negru și negrul nu poate fi alb, așa și minciuna nu poate fi adevăr, și nici adevărul nu poate fi minciună.

   În zilele de azi, minciună e mai multă decât adevăr. Miciuna o gasești peste tot. În orice context în care ne-am afla noi. 

   Și noi ca să scăpăm ieftin mai ”trântim” câte o minciună și ... suntem nevinovați.

   De unde a apărut minciuna?

   Prima dată când s-a întrebuințat o minciună, în Scriptură o Genesa 3: 1-6

Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: ‘Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină’?”
Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.
Dar, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: ‘Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.’”
Atunci, şarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri,
dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”
Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.

   Deci Dumnezeu Le-a poruncit primilor oameni să nu mănânce din pomul binelui și răului, că în ziua când vor mânca, vor muri.
   
   Ce face Satan ? Prin întrebarea dată de el către Eva, el pune la îndoială adevărul lui Dumnezeu. El nu zice direct: ” Dumnezeu,  v-a mințit!” , ci o i-a pe la împrejur. „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat... ?” Așa expresie pune pe oricine la îndoială, cu atât mai mult pe Eva, care nu era încă creată când Dumnezeu a zis lui Adam cu privire la pomul binelui si răului. 

   Odată ce a pus la îndoială adevărul lui Dumnezeu, îndată apar și roadele. Observați ce zice Eva. Că, chipurile Dumnezeu a zis nu numai să nu mănânce, dar și nici să se atingă de copac, lucru pe care El nu le-a zis deloc.

   Și aici Diavolul vine cu altă minciună. 
   
   „Hotărât că nu veți muri, ... vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu...”

   Cu toții știm ce urmează. Și urmările grave, și izgonirea din Eden. 

   Dumnezeu i-a mințit sau nu? Doar n-au murit!

   Să vedem ce este de fapt moartea.

   Moartea - este o despărțire. În cazul nostru trupesc, moartea este o despărțire trupească. În cazul lui Adam și Eva, moartea a fost o despărțire dintre oameni și Dumnezeu. Lucru pe care cu siguranță îl cunoștea și Satan, dar el mai mult a atras atenția pe moarte trupească. Din moment ce primii oameni au mâncat din pomul binelui si răului, ei au murit față de părtășia cu Dumnezeu, și nu mai puteau să rămână în prezența lui Dumnezeu. De aceea ei au fost izgoniți din Eden. 

   Minciuna a prins radacini mari in mintea omenească. 

   Doi frați. Cain și Abel. Primii copii ai lui Adam și Eva. Din motive de invidie și supărare, Cain a hotărât în inima sa să-l omoare pe Abel și printr-o minciună la chemat în câmp. Și acolo l-a omorât.

 Însă Cain a zis fratelui său Abel: „Haidem să ieşim la câmp.” Dar, pe când erau la câmp, Cain s-a ridicat împotriva fratelui său Abel şi l-a omorât. (Genesa 4:8)

   Pe parcursul întregii Scripturi, se observă tendința omenească de a spune minciuni și de a înfăptui fel de fel de curse, mișelii doar pentru a fi pe o poziție mai înaltă, mai convenabilă față de alții. 

   Și așa este și în tipul de față, în societatea de azi.

    Voi aveţi de tată pe diavolul şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
Iar pe Mine, pentru că spun adevărul, nu Mă credeţi. ( Ev.Ioan 8:44-45)

 Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,
în care trăiaţi odinioară după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.
 Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi. (Efeseni 2:1-3

   Adevărul este numai la Dumnezeu. Hristos este Adevărul, pentru că El este lumina oamenilor. Adevărul nu poate fi parțial. Ori e adevăr, ori e minciună. Ca și lumina. Ori e lumină, ori e întuneric. 

   Adevărul aduce pace, bucurie, prietenie, liniște sufletească. Cu toții știm că adevărul - doare. Pentru că este neplăcut să audă toată lumea despre tine nu așa cum încerci să te prezinți. 

   Adevărul - vindecă. Vindecarea vine peste tine din moment ce recunoști că minciuna din tine nu este adevăr. 

   Adevărul este doar unul, și nu mai multe adevăruri despre ceva sau cineva. 

   Noi am pute sa zicem că privim din diferite puncte de vedere si deaceea adevărul se diferă. Da, cilindrul în proiecție este de două ori dreptunghi și odată cerc, dar noi știm că merge vorba despre cilindru. Nu există nici o scuză pentru cei ce vorbesc și înfăptuiesc minciuni.

   Ceea ce se întâmplă în Ukraina, este tragic. 

   SUA zice un adevăr. UE zice un adevăr. RMoldova zice un adevăr. Ukraina zice un adevăr. Rusia zice un adevăr. 

   Și în final toți sunt certați. Toți s-au învrăjbit unul cu altul.  

   Voi aveţi de tată pe diavolul şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. Iar pe Mine, pentru că spun adevărul, nu Mă credeţi. ( Ev.Ioan 8:44-45)

   Diavolul este un ucigaș și nu stă în adevăr. El este tatăl minciunii.

   Ce face minciuna?
  
   Minciuna - aduce desbinare, ură, tristețe, omor, agresiune, respingere, singurătate

   Nu voi mai vorbi mult cu voi, căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine, (Ev.Ioan 14:30)

   Satan este temporar stăpânitorul lumii acestea, deci evident, el nu dorește ca lumea să cunoască adevărul despre tot ce se întâmplă în conflictul de război între aceste două țări. Toți pretind că zic adevărul, învinuind pe alții în minciună. Și oricum apare întrebarea.

   Unde este adevărul?

   Și de fapt cei mincinoși nu vor fi singuri în iazul cu foc, pe care noi îl numim iad. 

Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”                 ( Apocalipsa 21:8)

   Există un cuvânt în limba română - discernământ. Este un dar de la Dumnezeu. Darul de a deosebi unde este minciună și unde este adevăr. Noi, oamenii suntem foarte ușor influiențați. Diavolul aceasta o știe destul de bine. Și el ne influiențează pe noi prin masmedia la agresiune. Și noi devenim agresivi, supărați, enervați... Diavolul și-a atins scopul și stă liniștit. 

   În loc să ne rugăm lui Dumnezeu pentru oameni din ambele părți ale conflictului, ca El să lucreze la inimile lor și să-L primească pe Hristos ca Domn și Mântuitor, noi facem altfel. Dorim cu tot dinadinsul ca aceștea sa-i omoare pe aceea. Firește e normal, dar nu și creștinește.

   Creștinii adevărați, din toate veacurile au fost aceea care se rugau pentru toți oamenii, indiferent de națiune, indiferent de îndeletnicire, indiferent de vorbire. Au mai fost razboaie de când e creștinismul, dar creștinii stăteau pe genunchi rugându-se pentru toți.