marți, 24 martie 2020

Fanatism sau...

   În toată lumea acum bântuie epidemia de coronavirus COVID-19. Toți sunt în alertă, pentru că sunt mulți decedați. Toate țările au anunțat că sunt în carantină și a fost interzis să se facă întâlniri în masă în locuri publice. La noi în țară se interzice tot feluri de vizite la Biserici la toate confesiile religioase. Este grav, dar nu putem să numim această situație ca prigoană.

   Desigur, s-au găsit unii oameni să declare la toată lumea că interzicerea de a merge la slujbele bisericești este o prigoană. Aceste afirmații apar la mintea unor oameni care nu cunosc deloc Scriptura și sunt mai mult niște fanați orbi, care îndemnați de cineva din umbră au intrat într-o extremă gravă.

   Da, nu avem voie să facem slujiri sau să participăm la ele.

   Dar, nu ni s-a interzis să ne rugăm ( fie deschis sau in taină).

   Nu ni s-a interzis să avem și să citim Cuvântul lui Dumnezeu.

   Nu ni s-a interzis să utilizăm diferite rețele de socializare pentru a ne încuraja unii pe alții cu privire la aceste mari încercări prin care trece toată lumea.

   Nu ni s-a interzis să ne numim creștini și să fim creștini!!

   Îmi place mult acest text din Epistola Sfântului Apostol Pavel către Romani. Capitolul 13:


1 Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
2 De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.

3 Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele, şi vei avea laudă de la ea.
4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.
5 De aceea, trebuie să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci şi din îndemnul cugetului.
6 Tot pentru aceasta să plătiţi şi birurile. Căci dregătorii sunt nişte slujitori ai lui Dumnezeu, făcând necurmat tocmai slujba aceasta.

7 Daţi tuturor ce sunteţi datori să daţi: cui datoraţi birul, daţi-i birul; cui datoraţi vama, daţi-i vama; cui datoraţi frica, daţi-i frica; cui datoraţi cinstea, daţi-i cinstea.

   Atâta timp cât Guvernul nu ne interzice să ne comportăm și să trăim viața de creștini, noi trebuie să ne supunem lui. Când legile statului merg în contradicție cu legile lui Dumnezeu, atunci începe - prigoana.

   Toți deținătorii de carde bancare, au primit mesaje de la bănci, ca să achite mărfurile cumpărate nu prin cheș, dar cu carduri. Este clar ca să nu să se transmită vre-un virus prin cheș. Toți trecem la carduri. Apoi va veni ideea că prin carduri tot se transmite virusul și toți vom trece la altă modalitate. 

   În cartea Apocalipsa, capitolul 13 se descrie o modalitate de achitare a produselor procurate, sau vândute.

   16 Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte,

17 şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.
18 Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.