marți, 6 februarie 2018

Necunoscutul nesigur....

      Nu cunoști ce nenorociri pot da peste pământ.
      Nu cunoști suflarea vântului.
      Nu cunoști lucrările lui Dumnezeu.
      Nu știi cine va izbândi.

     Gândește-te la variabile. Fiindcă oamenii sunt răi, nu știm ce se va întâmpla. Nu ne putem lăsa casele neîncuiate. Nu putem să-i dăm unui necunoscut care ne sună la telefon numărul cărții noastre de credit. Nu putem să ne lăsăm portmoneele sau poșetele în public. Oamenii sunt răi,  deaceea nesiguranța își face loc în lume.

     Fiindcă nu găsim o explicație pentru felul în care bat vânturile, nu știm ce are să se întâmple. O vijelie niciodată nu-și anunță programul din timp. Un incendiu poate izbucni și mistui un cartier întreg. Vântul bate încotro vrea, deaceea nesinguranța își face loc în lume.

     Fiindcă planurile lui Dumnezeu sunt ascunse, nu știm ce se va întâmpla. Ne încredem în El, Îl iubim și îi dăm ascultare; dar nu-i știm agenda. Ne poate chema acasă în orice moment – sau ne poate trimite într-o nouă misiune pe pământ. Căile lui Dumnezeu sunt misterioase, deaceea nesiguranța își face loc în lume.

     Fiindcă nu putem prezice viitorul, nu știi ce urmează să se întâmple. Muncim din greu, căutând să ne meargă bine, dar economia, firma,  chiar și capacitatea noastră de a munci ne sunt toate inaccesibile. Nu știm ce va aduce viitorul, de aceea, și acest fapt face, de asemenea, ca nesiguranța să își facă loc în lume.
 
Îndeamnă pe bogaţii veacului acestuia să nu se îngâmfe şi să nu-şi pună nădejdea în nişte bogăţii nestatornice, ci în Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belşug, ca să ne bucurăm de ele.1 Timotei 6:17
Solomon a fost unul dintre cei mai bogați oameni din istorie, iar înțelepciunea sa legendară cuprindea și administrarea banilor. Până astăzi, unele dintre cele mai bune sfaturi cu privire la domeniul financiar scrise vreodată se găsesc în cartea Proverbe.
Observă versetul 1. Acesta este unul dintre cel mai des citate verste din Eclesiastul. Dar oare ce însemană el?
„Aruncă-ți pâinea pe ape”. Cu alte cuvinte, nu-ți pune toate grânele într-o singură corabie. Pune-ți grâul în mai multe corăbii și trimete-le într-un mod diversificat, ca, în caz că o corabie se scufundă, să nu fii ruinat.
Acesta este sfatul lui Dumnezeu în domeniul investițiilor noastre financiare. Multiplică-le, fiindcă viața e nesigură.
Sunt unii oameni paralizați de nesiguranță. Ca un soldat care brusc își dă seama că a ajuns în mijlocul unui câmp minat, fiecare pas e nesigur, așa că tinzi să încremenești. Când Trupele aliate au ajuns pe plaja din Normandia în data de 6 iunie 1944, au desoperit că malul era fortificat cu armament german. Mulți dintre soldați au început să meargă aplecați, în spatele minelor din fier și lemn în formă de cruce ce ieșeau din apă. Cei care s-au cinchit cuprinși de frică au murit inevitabil; cei care au continuat să înainteze, chiar în cascada de gloanțe ce erau trase, au avut mai mari șanse să supraviețuiască.
Cu cât există mai multă nesiguranță, cu atât ar trebui să fim mai hotărâți. Deci să ne suflecăm mânecile.
Pregătește-te pentru ce e mai rău și străduieste-te să obții tot ce e mai bun.
Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele.    Efeseni 5:16
Neînfrânatele forțe ale naturii nu ne-au fost date sub stăpânire. Nimeni sub soare nu poate ști când ploaia hotărăște să cadă, și totuși, de timpii ei capricioși atârnă viitorul a tot ce cultivăm, a tot ce mâncăm.
Nu știm cât avem de trăit, așa că ar trebui să trăim fiecare zi cu entuziasm.
Sigmund Freud a suferit de un îngrozitor cancer de gură. În 1926 a ajuns să aibă și probleme cu inima și a petrecut câtva timp într-un sanatoriu. S-a întors la Viena cu dorul plimbărilor de dimineață și pentru prima dată a savurat splendoarea primăverii în Viena. „Ce păcat”, a scris el, „că trebuie să îmbătrânim și să ne îmbolnăvim până să descoperim acest lucru”.
„Persoana care a încetat să fie recunoscătoare a adormit în viață”. Dezvoltă-ți atitudinea de a trăi fiecare zi la modul total.
energycross@mail.ru